Osječka Pivovara provodi proces restrukturiranja osnivanjem pet novih društava kćeri u 100-postotnom vlasništvu Pivovare. Dio radnika, sindikat i Radničko vijeće, to ne prihvaćaju unatoč ponudi o nastavku radnog odnosa svima, zadržavanju plaće i drugih prava. Nove tvrtke kćeri će preuzeti djelatnosti proizvodnje, trgovine i prijevoza, dok glavno društvo zadržava imovinu i upravljanje povezanim društvima. U programu restrukturiranja svim radnicima bila su ponuđena nova radna mjesta unutar nove organizacije poslovanja, ali je dio radnika odbio prijeći na nova radna mjesta bez obzira na to što im je ponuđen nastavak radnog odnosa, zadržavanje plaća i drugih prava, jer smatraju da tamo neće moći nastaviti radni odnos i da će ostati bez svojih prava. Tim radnicima ponuđena je otpremnina od 110 do 170 tisuća kuna, ali dio radnika je i to odbio pa su trenutačno neraspoređeni.
Osječka Pivovara provodi proces restrukturiranja osnivanjem pet novih društava kćeri u 100-postotnom vlasništvu Pivovare.
Dio radnika, sindikat i Radničko vijeće, to ne prihvaćaju unatoč ponudi o nastavku radnog odnosa svima, zadržavanju plaće i drugih prava.
Voditelj pravne službe Darko Ivančić kazao je na konferenciji za novinare kako će nove tvrtke kćeri preuzeti djelatnosti proizvodnje, trgovine i prijevoza, dok glavno društvo zadržava imovinu i upravljanje povezanim društvima.
Ustvrdio je kako su u programu restrukturiranja svim radnicima bila ponuđena nova radna mjesta unutar nove organizacije poslovanja, ali je dio radnika odbio prijeći na nova radna mjesta bez obzira na to što im je ponuđen nastavak radnog odnosa, zadržavanje plaća i drugih prava, jer smatraju da tamo neće moći nastaviti radni odnos i da će ostati bez svojih prava. Ivančić je napomenuo kako je tim radnicima ponuđena otpremnina od 110 do 170 tisuća kuna, ali dio radnika je i to odbio pa su trenutačno neraspoređeni.
Na konferenciji je predstavljen i novi proizvod tvrtke blagdansko pivo, prvo hrvatsko sladno pivo, proizvedeno od čistog slada, uz dodatak posebno odabranih sorti hmelja i kvasca, proizvedeno uz fermentaciju na niskoj i strogo kontroliranoj temperaturi.